Steder å gå med hund

Oppdatert 21.10.2020 by Garbo, Stine og Mona

Vi er avhengige av tips for å sikre oss at listen er oppdatert. Listen er nok ikke helt oppdatert med hvilke steder som har åpnet igjen etter koronaen inntok byen vår. Vi håper alle kommer tilbake med full drift så snart som mulig. Hvis det er noen som har stengt for godt, send oss gjerne en epost.

Listen over steder er basert på våre egne erfaringer, tips fra andre, blant annet i Facebookgruppen «Hund i Oslo». Oppdager du feil, eller mangler gi gjerne beskjed til oss. Har du gode eller dårlige opplevelser tips oss gjerne :-). Vi kan kontaktes på epost: monahovlandjakobsen@gmail.com

Listen er todelt, først kommer listen over steder der du kan ta med hunden inn. Deretter finner du en liste med hundevennlige uteserveringssteder.

Inne og – uteservering

Inneservering

Gamlebyen & Grønland

Siste sang. Grønlandsleiret 27. http://www.sistesang.no/ Siste Sang fremheves som veldig hundevennlig. » Der er de ikke bare hundevennlige, de blir skikkelig glade om man tar med bikkja. Bartenderne kommer bort og koser med dem. Prima opplegg.» Skriver en hundeeier.

Godt Håb. Grønland 18. https://www.facebook.com/godthab/

No 53. Schweigaards gate 53A. https://www.facebook.com/No-53-139168752824276/ Det er ofte konserter og bråk på kveldene og ikke egnet for hund, men på dagtid er det stort sett rolig.

KUMI. Schweigaards gate 56A. https://www.kumi.no/weekend-brunch-menu

Sentrum

Pronto Di Olivia. https://oslo-s.no/spisesteder/oliviapronto/
Oslo Sentralbanestasjon i den gamle ankomsthallen (Oslo S). Jernbanetorget 1. Det er et område ved «bardisken» (ikke inne i restauranten) du kan spise pizza med hund.

YO Sushi. Oslo Sentralbanestasjon i den gamle ankomsthallen (Oslo S). Jernbanetorget 1. https://yosushi.com/restaurants/oslo-central-station. Det er et «barområde», en slags serveringsdisk med krakker der du kan sitte med hund.

Café Naustet på Salt. https://www.salted.no/ En kjempekoselig liten cafe. Naustet er delvis bygd av drivved funnet langs kysten, og møblert med detaljer som kan minne deg om bestemorens koselige stue. Hos Naustet kan du få skikkelige norske vafler med brunost, bakevarer, kaffe og drikke. Naustet ligger en 5-minutters spasertur fra Oslo sentralstasjon. Følg havnepromenaden i retning mot Vippetangen. Den nærmeste plasseringen på GPS er Langkaia 1.

Burns (Pub). Olav Vs gate 1. (Gi gjerne tips om du har vært på denne)

Sanoma (Tjuvholmen). Olav Selvaags plass 1. Hundar varmt välkomna i bardelen. https://www.sanoma.no 
Där kan man också äta något litet från barmenyn och kosa sig.

RØØR. Rosenkrantz’ gate 4. https://www.roor.no/

=Kaffe. Akersgata 32. https://www.erlikkaffe.no/

Feber. Youngstorget 6. https://www.facebook.com/feberoslo/

Talormade. https://talormade.no/– serverer utrolig gode donuts og kaffe og tillater hund inne i kafeen, både på avdelingen på Storo og i Bjørvika. Storoadressen er Nycoveien 2 og i Bjørvika finner du Talormade i Oslobukta, Operagata 69. Mer info her: https://talormade.no/locations

Grünerløkka, Sofienberg, sentrum Øst

Gråbein bar. Lakkegata 71. «Allows dogs inside, and had outside seating too. They love dogs, very friendly place, locally owned and run cafe serving simple sandwiches and small meals.» https://www.facebook.com/graabeinbar/

Fyrhuset Kuba. Maridalsveien 19. Fyrhuset tar varmt i mot hunder – får til og med egen bolle med vann. Det bor en katt der, som ikke bryr seg om hunder, greit å være litt obs 🙂 https://www.facebook.com/Kuba.Fyrhuset .

Prindsens hage. Storgata 36. Inngang via port i Storgata 36, eller via port Christian Kroghs gate 15. https://www.prindsenhage.no/ Hunder er veldig velkomne 🙂

Teddy´s Soft Bar. Brugata 3A. https://www.facebook.com/pages/Teddys-Softbar/133424663385922

Café retrolykke. Markveien 35. Grünerløkka. https://www.facebook.com/retrolykkekaffebar/timeline/

Fomoto Café. Sandakerveien 10t, på øvre Grünerløkka, https://www.facebook.com/fomotooslo

Brus bar. Osterhaus gate 11. https://www.facebook.com/BRUSbarOslo/

Peloton. Torggata 35. https://www.pelotonbar.no/ Peloton er en sykkelinspirert bar med gourmetpizza. Har kun drukket kaffe og spist kake på Peloton, men vi var velkommen og Garbo fikk vann og kos. Hundeområdet er i vinduet eller på sofaen nærmest inngangsdøra (her kan man spise pizza f.eks.)

Hytta bar på Grunerløkka. Thorvald Meyers gate 70. https://www.facebook.com/Hyttabar/

Tamara café. Toftes Gate 50A. https://m.facebook.com/tamarabaroslo/ . Her er den en som skriver at hun har hatt med hunde mange ganger 🙂

Internasjonalen. Youngstorget 2A. http://www.internasjonalen.no/ Dette er en sangomsust bar, men «alle» sier at her er de firbeinte velkommen.

BD57 (BrewDog 57). Markveien 57. «Fikk vannskål og ble fotografert av de som jobba i disken. Bertil var sååå fornøyd med å være der» skriver en hundeeier. https://www.brewdog.com/bars/global/grunerlokka?utm_source=gmb&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb-grunerlokka

Supreme Roastworks (kaffebar) i birkelunden. Thorvald Meyers gate 18. Grünerløkka. https://www.srw.no/pages/Bar

Brewgata. Brugata 5. https://www.brewgata.no/
En av hundeeierne skriver: «Brewgata må nevnes! Her har vi kost oss både innendørs og utendørs med vår hund – og ved en anledning fikk samboeren min med seg en hundeøl hjem, fordi eieren av Brewgata husket at han hadde hund hjemme 🙂 Brewgata arrangerer også musikk quiz, og da kan hunden være med. «

Alexandria Live Sports & Music. Thorvald Meyers gate 85. https://alexandrialive.no/

Dapper coffee bar. Nordre gate 20. https://www.dapper.no/pages/our-shop. Tillater hund i bånd innendørs i cafeen.

Oslo Vest & Frogner, Majorstua, Bislett,
St. Hanshaugen

Bread Bowl. Frognerveien 9. http://breadbowl.no

Palace Grill Bar. Solligata 2. https://palacegrill.no/baren-1

BarOtto. Parkeveien 80. https://www.barotto.no/

Restaurant Capo di fiori på Majorstuen. Josefinesgate 23. http://www.campo.no/ Bestill på forhånd er anbefaling fra en som har vært der med hund: Vi booket bord og spurte restaurangen om det FØR vi kom dit! Är viktig att ha en avtale om att det är ok och inte bara dyka upp med hund tänker jag! Visa hänsyn och respektera, så kan vi fortsätta gå dit och kose oss 🙂 må ju såklart vara en hund som tacklar sån miljö och klarar av att vara rolig “.

Marlou Styling Bar og Cafe i Vibesgate 12.  https://www.marloustylingbar.no  Her er hund din også velkommen🐶

Champagneria på Solli Plass. Frognerveien 2. https://www.facebook.com/Champagneria.no/

Revolt pub & café på Bislett. Thereses gate 16B. https://www.facebook.com/revoltoslo/

Kongen Marina. Frognerstranda 4. http://www.kongenmarina.no/

Flyfisher på Bislett. Eugenies gate 1. June skriver : «The Flyfisher på Bislett oxå tillåter hund inne. Oslos mysigaste pub».

The Pub. Majorstuveien 34. https://www.thepub.no/

Welhavens skjenkestue. Welhavensgate 21. https://www.facebook.com/WelhavensSkjenkestue/ Erik skriver » Eierne har hund selv og er svært hundevennlige » 🙂

Lille Valkyrien Kaffe og Tehus. Jacob Aallsgate 17. https://bogstadveien.no/butikkoversikt-2/lille-valkyrien-kaffe-og-tehus/ Isabel skriver » … de har til og med «stamhunder».

Krishnas Cuisine. Sørkedalsveien 10 (vis a vis Colosseum Kino) https://www.krishnas-cuisine.no/

Parksalongen. Waldemar Thranes Gate 1. http://parksalongen.no/ Parksalongen på St.Hanshaugen tillater hund, men det kan være høy musikk og mye bråk på kveldene, så det er kanskje best på dagtid/tidlig kveld.

Café Rouleur. Ullevålsveien 16A. https://www.facebook.com/rouleuroslo/ Serverer alkohol og snacks.

San Fransisco breadbowl. Frognerveien 9. http://breadbowl.no/ Her har de et par bord nærmest inngangen der man får ha med hund (hvis bordene er ledige). Serverer mat og drikke.

Botanik i Sorgenfrigaten 15. Cafe med salater, boller og kaffe og blomster da, selvsagt.

Victor’s vinbar. Skovveien 15. https://www.facebook.com/victors.vinbar/

Torshovtraktene og Storo

Bruun-Larsen (Pub med biljard). Torshovgata 15. https://www.facebook.com/bruunlarsen En skikkelig koselig hundevennlig pub. God plass, godt øl og kjempehyggelig betjening.

Pappy Victor’s Pub. Vogts gate 58. https://www.facebook.com/pappyvictors/ Dette er relativt nyåpnet pub. https://sageneavis.no/nyheter/hos-denne-familiedrevne-puben-kan-du-ta-med-bade-niste-og-barn/19.1854. Puben serverer øl, drinker og andre drikkevarer. Maten kan gjestene stå for selv. Du kan ta med deg maten din hit. Om det så er sushi, pizza og hamburger fra naborestaurantene, eller matpakka med brunost. Vi syns det er koselig å ha det sånn.

Pauls Boutique. Darresgate 1 på Kiellands Plass. Hundevenner, de har til og med hatt hundeøl inne på et tidspunkt! https://www.facebook.com/PaulsBoutiqueOslo/?hc_location=ufi

Talormade. https://talormade.no/– serverer utrolig gode donuts og kaffe og tillater hund inne i kafeen, både på avdelingen på Storo og i Bjørvika. Storoadressen er Nycoveien 2 og i Bjørvika finner du Talormade i Oslobukta, Operagata 69. Mer info her: https://talormade.no/locations

Tøyen, Kampen, Ensjø & Vålerenga

Skatten. Tøyen Torg. Merk først etter kl 19.00. «Skatten på Tøyen kan man ha med hund etter at kjøkkenet stenger klokka 19.»

Glasnost Tøyen Torg. https://www.facebook.com/glasnostoslo/ Bar som serverer litt av hvert, men det er lite mat 🙂 Veldig hyggelig betjening som satte frem vann til hunden og greier.

Tøyen startup village, på Tøyen Torg (Hagegata 22) er det lov å gå inn. De serverer god frukost. https://www.toyenstartupvillage.no/

Enga (på Vålerenga). Vålerenggata 5. https://www.facebook.com/engapub/ En relativt brun men rolig Pub. Der kan hunden ligge i sofaen så lenge du har et pledd eller en jakke den kan ligge på.

M&E Secondhand. Gjenbruksbutikk med cafe. Gladengveien 12. https://mesecondhand.no/

Vålerenga bar. Åkebergveien 56. https://www.facebook.com/pages/V%C3%A5lerenga-Bar/205921799418573

Uteservering

Oslo Vest

Ahaan – Thaimat. Hegdehaugsveien 22. https://ahaan.plah.no/ «Rett ved slottet, i en liten gate i et av Oslos mest veletablerte og hyggelige nabolag, finner du AHAAN Streetfood som gir deg autentisk asiatisk street-food av ypperste merke». Yuumm.

Herregårds kroa i Frogneerparken. https://www.herregaardskroen.no/ Dette er muligens Oslos mest hundevennlige uteservering (eieren elsker hunder og har alltid godbiter klare).

Big Horn Steak House på Aker brygge. Fjordalleén 2. https://bighorn.no/restaurant/aker-brygge/ Vofsen fikk vann og de var svært imøtekommende 🙂

Lektern på Aker Brygge. Stranden 3. https://www.lektern.no/

Hard rock cafe – uteservering. Karl Johans gate 45, 0162 Oslo.

Oslo Øst

Oslo Mekaniske Verksted. Tøyenbekken 34. Du må sitte ytterst i uteområdet, der det ikke er varmelamper, men det er veldig trivelig uansett – husk en god genser, et blir fort litt kaldt 🙂 https://www.oslomekaniskeverksted.no/

Galgen på Vålerenga. Strømsveien 1. https://www.galgen.no/
En skriver: «Fikk akkurat vite at man kan ha bikkja i bakgården til Galgen på Vålerenga. Det går fint å geleide bikkja gjennom cafeen. «

Cafe Sara. Hausmanns gate 29. http://www.cafesara.no/ Hunder velkommen i «ute» delen. Det er varmelamper og mat og drikke servering langt på kvelden! Man må be ansatte om å åpne bakdøren rundt hjørnet.

Ladegården cafe. Oslogate 13. https://www.ladegardencafe.no

Dattera til Hagen. Grønland 10. https://dattera.no/ Her kan man ha med hund i bakgården.

Asylet. Grønland 28. https://asylet.no/ Asylet har en veldig hyggelig bakgårdshage og restaurant hvor hunder er velkommen, vannskåler ute, så i vår- og sommersesong kan denne anbefales. Dessverre ikke lov med hund inne i hovedrestauranten.

BLÅ! Brenneriveien 9c. https://blaaoslo.no/ På uteserveringen som er åpent fra påsketider til sen høst er alle vovser velkommen. En kan også ta med hund inn på rolige arrangementer året rundt. 🙂 Vi har for øvrig matservering ute i sommersesongen, men utenom det er det lov å ta med egen mat 🙂 Ellers øl og vin og drinker i baren!

Kaffebrenneriet. Grønlandsleiret 32. Bakgården til brannmuseet/ kaffebrenneriet ved kirken på Grønland.

Perla Bar. Helgesens gate 66. http://perlabar.no/ (NB. før var det lov inne, men av allergiårsaker, er det nå lov med hund i uteserveringen).

Bar Boca på Grünerløkka. Thorvald Meyers Gate 30. En ansatt skriver «Som en tommelfingerregel så tillater vi ikke hunder innendørs, særlig på kveldstid. Vi har en uteservering der hunder selvsagt er lov å ha med seg. » https://www.facebook.com/BarBocaOslo/